RERESPIROGUIDE PRO

“The most effective stress relief tool on the market” – dr. David O’Hare, Montreal- Canada
“Waarschijnlijk het meest eenvoudige stresshanterings instrument, dat er bestaat” – Kees L. Blase, medisch fysicus, Loosdrecht-Nederland


Respiroguide Pro is de meest simpele en effectieve adem-begeleider, waarmee u veerkrachtiger bent onder stress. Respiroguide is te koop in de App store van Apple en Google om op uw I-Pod of I-Phone of Android telefoon te zetten en is geproduceerd door Vital-EQ, de internationale tak van het LCS, Landelijk Centrum Stressmanagement. Respiroguide Pro is gebaseerd op de meest recente research in de neurowetenschappen en stressmanagement, voor u vereenvoudigd tot een doelmatig en gemakkelijk te bedienen instrumentje. De kennis is gebaseerd op de resonantie frequentie van het hart. In de juiste frequentie brengt u met het ademritme uzelf in hartcoherentie.
Respiroguide Pro traint de reflexen en daarmee de elasticiteit van uw bloedvatstelsel. Het biedt hulp bij verlaging van de bloeddruk, is effectief bij stress, hoge werkdruk en piekbelasting en geeft concentratie op school, bij studie, bij het nemen van beslissingen en in de muziek- en sportwereld.Hartritme is een dynamische lichaamsfunctie, die op ieder moment varieert. In een Actieve staat (sympathische activiteit) neemt de hartslag toe, in een toestand van Calm, de kalm en ontspannen staat neemt de hartslag af. Hartcoherentie is de Balans staat van het autonome zenuwstelsel, waarin u zich prettig en veilig voelt, los komt van angst, spanning en stress, en tegelijkertijd met een helder hoofd, een wakker lijf en een open hart in de wereld staat.We kunnen in de staat van hartcoherentie komen door geleide ademhaling. Geleide ademhaling (Respiroguide Pro) kan worden vergeleken met het begeleiden van iemand op een schommel door precies op het goede moment de ander een duwtje te geven. Met de adem geven we het hart als het ware een duwtje.

Iedereen heeft een eigen ademhalingsfrequentie (resonantie frequentie) waarin hartcoherentie optimaal bereikt wordt. Deze ideale resonantie frequentie ligt tussen 0,06 Herz en 0,12 Herz. Respiroguide Pro is uw hulp bij het vinden van de persoonlijke resonantiefrequentie, die afhangt van de lengte en breedte van uw bloedvaten. U kunt instellen op acht verschillende frequenties, o.a.:
1. Gemiddeld: F6: 6 ademhalingen per minuut = 0,1 Herz
2. Gemiddeld: F5: 5 ademhalingen per minuut = 0,083 Herz
3. Langzaam: F4: 4 ademhalingen per minuut = 0,066 Herz
4. Snel: F7: 7 ademhalingen per minuut = 0,118 Herz
Om uw eigen resonantie frequentie te vinden is het belangrijk om alle  frequenties te ervaren en waar te nemen:-welke het meest een gevoel van balans geeft: wakker en tegelijkertijd ontspannen; welke over een langere periode van minstens vijf minuten ook comfortabel blijft en welke een maximum amplitude geeft in Heart Rate Variability. Om dit te zien heeft u biofeedback apparatuur nodig, bijvoorbeeld bij een hartcoherentie coach.
Hartcoherentie Coaches kunt u vinden op www.hartfocus.nl (Nederlands) en www.heartintelligence.com/VitalEQ (Europa, Azie).
De Respiroguide Pro is een medisch getest instrument. Meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek laat positieve effecten zien: lagere bloeddruk, betere stresshantering, vermindering van faalangst, verbetering van prestaties, positieve effecten bij ADHD en trauma. Let op: ga niet speciaal diep inademen, dat kan na een tijdje lichtheid in het hoofd of duizeligheid tot gevolg hebben. Focus op de uitademing is het meest effectief en laat het middenrif dan maar de inademing zelf regelen.